ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Η Σχολική Διαμεσολάβηση στο Γυμνάσιο Πευκοχωρίου

Η Σχολική Διαμεσολάβηση (School Mediation) είναι ένας τρόπος διαχείρισης και αντιμετώπισης των συγκρούσεων, των διαφορών και των παθογόνων περιστατικών στο χώρο του σχολείου με την παρέμβαση συμμαθητών/τριών ανάμεσα στους διαπλεκόμενους 사진 일괄. Την πρόταση για εφαρμογή Δράσης Σχολικής Διαμεσολάβησης έκανε η διευθύντρια κα Κοφίνη Ελένη κατά το σχ Crystal Hearts. έτος 2021-2022.  Αρχικά επιμορφώθηκαν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκείνη τη σχολική χρονιά στο πλαίσιο μιας ενδοσχολικής επιμόρφωσης από την μη κυβερνητική οργάνωση ΑΝΤΙΓΟΝΗ διαδικτυακά Download Gears3. Οι πρώτοι μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας εκείνη τη σχολική χρονιά, έγιναν οι πρώτοι/ες διαμεσολαβητές/τριες του σχολείου Download LEGOWorld for free. Εκείνη την περίοδο, αρχικά με τη συνδρομή της διευθύντριας, έγινε η πρώτη διαμεσολάβηση σε σύγκρουση μαθητών, ενώ άλλη μία σύγκρουση συμμαθητών τη διαχειρίστηκαν μόνοι τους συμμαθητές με αρκετή επιτυχία Download lg recovery.

Κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023 συνεχίστηκε να εφαρμόζεται στο σχολείο η Σχολική Διαμεσολάβηση, με διαμεσολαβητές/τριες μαθητές/τριες που είχαν συμμετάσχει κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά ως μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης, οι οποίοι μεγάλωναν και έπαιρναν τη θέση των προηγούμενων 붕괴 pc 판 다운로드. Δημιουργήθηκε μια ομάδα, λοιπόν, η οποία διαχειρίστηκε συγκρουσιακές καταστάσεις με αρκετή επιτυχία 유심칩. Ήδη η σχολική διαμεσολάβηση έγινε γνωστή από τους/τις μαθητές/τριες που ανήκαν στην ομάδα των διαμεσολαβητών/τριών του σχολείου, οι οποίοι/ες αποκτούσαν εμπειρία και αυτό βοηθούσε οι παρεμβάσεις να είναι σταδιακά πιο ουσιαστικές 건 메이헴 다운로드.

Επόμενο, λοιπόν, ήταν να συνεχιστεί να εφαρμόζεται πρόγραμμα Αγωγής Υγείας συνοδευτικά με δράση Σχολικής Διαμεσολάβησης με μικρές διαφοροποιήσεις και κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, καθώς ολοένα περισσότεροι μαθητές εξέφρασαν επιθυμία συμμετοχής και αποδείχτηκε ότι πλέον ο τρόπος αυτός διαχείρισης των συγκρούσεων εντάχθηκε στην κουλτούρα του σχολείου Download the reportDesigner. Δυσκολίες υπήρξαν και υπάρχουν πολλές. Η ομάδα, όμως, των μαθητών/τριών που ασχολούνται με τη διαμεσολάβηση, αναλαμβάνουν να διαχειρίζονται θέματα που προκύπτουν είτε μέσα στις τάξεις είτε στα διαλείμματα, διαμορφώνοντας μία κουλτούρα διαλόγου και σεβασμού, η οποία δεν είναι εύκολο να εδραιωθεί ανάμεσα στους εφήβους amos 18.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο εντάχθηκε και στο Δίκτυο Σχολικής Διαμεσολάβησης που ιδρύθηκε από τις εκπαιδευτικούς Λυμπεροπούλου Γεωργία, φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Θέρμης και Σιμουλίδου Ελισσάβετ, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Με τη συμμετοχή στο δίκτυο το σχολείο ενεργοποιήθηκε περισσότερο και κατάφερε να συμμετάσχει στις 24 Απριλίου στο 2ο μαθητικό συνέδριο σχολικής διαμεσολάβησης με τίτλο “Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο” που διοργάνωσε η ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με άλλους φορείς στο 20 ΓΕΛ Νεάπολης (23-25 Απριλίου 2024). Η συμμετοχή αυτή ήταν πολύ ικανοποιητική, καθώς οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους και να παρακολουθήσουν επίσης εργασίες άλλων σχολείων. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση σαφώς έχουν να ωφεληθούν για την πορεία τους στο μέλλον.

Μαθητές/τριες της ομάδας της Σχολικής Διαμεσολάβησης συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση σχολείων του Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης στις 27 Μαΐου, στην οποία αναφέρθηκαν στην Σχολική Διαμεσολάβηση στο Γυμνάσιο Πευκοχωρίου και στη δουλειά τους. Στο τελείωμα της σχολικής χρονιάς 2023-2024 οι μαθητές/τριες του σχολείου συμπλήρωσαν ένα Ερωτηματολόγιο μαθητών Σχολικής Διαμεσολάβησης για τη σχολική βία, βασισμένο σε ερωτηματολόγιο τυ ΥΠΑΙΘΑ, το οποίο οδήγησε σε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα αξιοποιήσει η ομάδα στο μέλλον.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *